Planontwikkeling

Rossicon concept- en planontwikkeling initieert en realiseert uiteenlopende projecten in samenwerking met  diverse partners, voor private partijen, overheden en beleggers. Er wordt vanuit ideeën en concepten gewerkt aan aansprekend onroerend goed. Rossicon heeft een geheel eigen niet dogmatische kijk op renovatie en restauratie van bestaand onroerend goed. Vakmanschap en oog voor verhoudingen kenmerken onze werkwijze en relatie met onze klanten en opdrachtgevers.

Behalve in Nederland zijn wij actief in Duitsland, België en Ghana.

Pier van Scheveningen

Rossicon in samenwerking met Menno Kooistra Architects heeft in 2013 een plan gemaakt voor de herontwikkeling van de Pier van Scheveningen. Het concept is samen met MK Architects door Rossicon doorgerekend tot een financieel haalbaar en technisch uitvoerbaar plan. Met de huidige eigenaar KWS Vastgoed wordt samengewerkt om het concept verder uit te werken.

Hof woningen

Met het initiatief en concept van een “Hof woning” wordt een geborgen, kleinschalige en veilige woonomgeving voor diverse doelgroepen zoals starters, ouderen alleengaande of gelijkgestemde, geboden. Het ontwerp grijpt terug naar de klassieke vormen en architectonische kwaliteit. Rossicon is behalve initiatiefnemer tevens de ontwikkelaar in samenwerking met Nikkessen Projecten uit Blaricum

Hotel woningen

In Ghana wordt in samenwerking met de plaatselijke ‘Koning Mozes’ een duurzaam Hotel – woning- bouwproject geïnitieerd, voornamelijk voor de in Europa woonachtige Ghanezen.